Marimer

Pitanja i odgovori

Koje su prednosti morske vode?
Morska voda prirodno sadrži vodu i so, kao i sve tečnosti u našem telu. Međutim, koncentracija soli je prirodno veća u morskoj vodi. Da bismo ga učinili podnošljivim, smanjujemo koncentraciju soli sve dok ne postignemo koncentraciju identičnu koncentraciji u našem telu (izotoničnu) ili veću (hipertoničnu). Štaviše, morska voda prirodno sadrži mineralne soli i dijetalne minerale koji pomažu da ojačamo naše telo, posebno tokom zimskog perioda ili sezone cvetanja biljaka koje mogu izazvati alergiju.

Da li svakodnevno korišćenje izotonične morske vode štetno deluje na nos i sluznicu nosa?
Svakodnevna upotreba može imati blagotvoran uticaj na nosnu sluznicu, posebno ako se svakodnevno suočavate sa spoljnim napadačima (poput hladnoće, zagađenja i alergena). Međutim, pridržavajte se dnevne doze navedene u uputstvu za upotrebu proizvoda.

Koja je razlika između izotoničnog i hipertoničnog rastvora?
Ćelije našeg tela imaju prirodnu koncentraciju soli od 0,9%. Izotonični rastvor ima takođe istu tu koncentraciju soli u sebi. Hipertonični rastvor ima koncentraciju soli veću od one u našim ćelijama (2,2% za rastvor MARIMER®). Primena će imati osmotski efekat. Dokazi pokazuju da ćelije oslobađaju vodu i lakše ispuštaju sluz koja se nakupila na površini nosne sluzokože. Zato se hipertonični rastvor preporučuje samo za začepljen nos, dok se izotonični rastvor svakodnevno može koristiti u preventivnoj higijeni nosa.

Da li se upotrebljena morska voda ne zagađuje?
Preduzimaju se sve mere opreza da bi se osigurao optimalan kvalitet vode. Morska voda je uzeta sa područja poznatog po kvalitetu njegovih voda. Voda se takođe uzima sa dubine od nekoliko metara, dok zagađivači isplivaju na površinu. Voda se ispituje i filtrira, tako da se zadržavaju samo soli i mikroelementi (elementi manji od živih organizama). Konačno, voda se prati u svakoj fazi postupka njene obrade, sve dok se ne upakuje u potpuno sterilno okruženje.

Korišćenje Marimer sprejeva

Šta je mikrodifuzija?
Sistem mikrodifuzije znači da se rastvor može naneti na nosnu šupljinu i nežno difundirati. Kapljice rastvora morske vode tako bolje prijanjaju na površinu sluznice nosa i imaju bolje dejstvo.

Da li mlaznicu može koristiti više ljudi?
Da, pod uslovom da se mlaznica čisti svaki put kada se koristi. Bilo bi idealno imati jedan proizvod za svakog člana porodice, posebno u periodima kada vladaju virusi i prehlade.

Da li se preporučuje da se rastvor proguta ili izbaci iz nosa?
Iako je stomak prirodno sposoban da eliminiše sve što se može progutati, poželjno je i mnogo ugodnije obrisati nos da biste izbacili višak proizvoda i sluz koja se nalazila u nosu. Za novorođenčad preporučujemo upotrebu bebi aspiratora za nos.

Koliko dugo možemo koristiti Marimer® sprejeve nakon otvaranja?
Sistem džepnih ventila znači da se mogu čuvati od prve upotrebe do roka upotrebe (ili 3 godine nakon proizvodnje). Ventil sprečava bilo kakvu kontaminaciju proizvoda.