Marimer

KLINIČKA ISPITIVANJA

Ispitivanja na Marimer sprejevima za nos su dokazala da su ovi sprejevi efikasni u tretmanu infekcija gornjih respiratornih puteva.

Ovaj medicinski proizvod je podvrgnut kliničkom testiranju na uzorku od 60 ljudi, starosti između 18 i 60 godina, koji su patili od alergijskog rinitisa najmanje poslednje dve godine. Rezultat ispitivanja koje je trajalo 30 dana je pokazao smanjenje simptoma alergijskog rinitsa (svrab u nosu, kijanje, otok sluznice), i poboljšanje zagrevanja i vlaženja vazduha prilikom udisaja.

*Izvor: Ekološke studije u Poljskoj, dejstvo Marimer izotoničnog rastvora morske vode. Nanošenje na nosnu sluznicu kod obolelih od alergijskog rinitisa.

Ovaj medicinski proizvod je predmet kliničkog ispitivanja* na 120 osoba između 18 i 65 godina starosti. Procena stanja se vršila nakon prvog, sedmog i četrnaestog dana. Studija pokazuje duplo smanjenje simptoma, nakon samo 7 dana kod osoba koje su imale korektivnu operaciju nosne pregrade ili endoskopsku operaciju sinusa, a nakon četrnaest dana i kod osoba koje su imale uklanjanje nazalnih polipa.

*Izvor: Upotreba hipertoničnog rastvora morske vode kod pacijenata nakon operacije nosa i paranazalnih sinusa. Poljsko društvo otorinolaringoloških hirurga glave i vrata.

OTKRIJTE NAŠ MARIMER ISOTONIC ZA ODRASLE

OTKRIJTE NAŠ MARIMER HYPERTONIC ZA ODRASLE